Kontradiktornost vehabija Saudijaca u njihovom pogledu širka

0
Posted April 7, 2013 by Ha Mim in

Muslimani širom svjeta gledaju sa tugom kroz historiju vehabijsko rušenje i satiranje najčasnijih mjesta Mekke i Medine.

Vehabije užurbano ruše i uništavaju sve ono što ima veze sa Poslanikom, a.s.

Često ih čujemo kako pozivaju na rušenje mezareva, turbeta, uništenje svih islamskih istorijskih spomenika. Pozivaju na uništenje svega onoga što je ostalo od Poslanika, a.s., ashaba, tabi’ina i dobrih prethodnika.

U isto vrijeme oni grade muzeje za očuvanje zaostavštine njihovih šejhova.

Mezarevi Poslanika, ashaba, tabi’ina, majki vjernika i sve ono što nam je ostalo od njih treba biti uništeno a posljednje naočare koje je nosio njihov “šejh” Ibn Usejmin, posljednje pero kojim je pisao mora biti sačuvano u posebnom muzeju “Ibn Usejmin”

Licemjernost ove grupe ljudi najbolje možemo vidjeti iz sljedećih fotografija:

 

“Dobrotvnorno udruženje Muhammed Salih El Usejmin”

“Zgrada u čast El Usejmina noću”

A u zgradi naočare koje je Muhammed b. Salih El Usejmin  koristio za čitanje zajedno sa kutijom, da se ne izgube i ne zaborave jer je ipak to svetinja. A ono što je ostalo od Poslanika a.s., i ashaba?? Mah, popaliti, porušiti da se ne veliča i ne obožava, da se širk ne čini!!! ( ovako govore vehabije čije licemjerstvo dokazujemo )

 

Satovi koje je Usejmin koristio. Treba to sačuvati. A mezarje Beki’a??? Ma to treba sravniti, da se ne veličaju ashabi, da se ne obožavaju …

 

Posljednje pero koje je ‘šejh’ koristio.

Ovako se, brate dragi pripadnici vehabijske sekte ophode prema onome što je ostalo od njihovih vođa i šejhova. Sve to treba sačuvati, lijepo upakovati da se sačuva i ne zaboravi. A ono što je ostalo od Poslanika, a.s., i njegovih ashaba, sve to treba popaliti i uništiti kako se ne bi veličalo i obožavalo.

Pogledajmo sada šta su vehabije uradile sa mezarjem Beki’om i drugim važnim islamskim mjestima.

Porušeni mezarevi ashaba, majki vjernika, tabi’ina i velike islamske uleme. Mezarje Beki’a

 

 

Ono što je ostalo od mezara Ibrahima sina Poslanikovog.

Kuća u kojoj je Poslanik, a.s., živeo sa Hatidžom, r.a. u kojoj je rođena hazreti Fatima r.a. pored toga što su je sravnili sa zemljom, iznad nje napravili  su javni wc.

Srušili su Al-Mualla mezarje u Mekki koji uključuje mezar hazreti Hatidze bint Huvejlid, supruge poslanika Muhammeda a.s., mezar od hazreti Amine bint Wahab, majke Poslanika a.s., mezar Abu Taliba, otac hazreti Imama Alija,mezar Abdul Muttalib, djed Poslanika a.s., mezar Hawe (Eva) u Džedi, mezar oca poslanika Muhammeda a.s. u Madini, kuća tuge (Bayt al-Ahzaan) od hazreti Fatime Zahre, u Medini Salman Farisija džamiju, u Medini džamija Redž‘atuš-šems, u Medini kuća poslanika Muhammeda a.s., gdje je živio nakon seobe iz Meke, kuću od imama Ja’far bin Muhammed (as), u Medini kompleks (mahhalla) od Benu Hašima, u Madina kuća hazreti Imam Alija gdje su hazreti imam Hasan (as), i  hazreti imam Husejin rođeni, kuću hazreti Hamze i mezarje šehida na Uhudu.

Pitamo sve vehabije: Zašto Kube Poslanikovog, a.s., mezara treba uništiti a Ibn usejminu izgraditi muzej? Zašto mezareve ashaba treba sravniti sa zemljom a naočare, pera i satove koje je koristio Ibn Usejmin treba sačuvati??? Zar vam je Ibn Usejmin preči od Poslanika, a.s.??? Zar vam je Ibn Usejmin preči od ashaba?? Zar vam je Ibn Usejmin preči od Majki Vjernika???

 

 

/Izvor: http://www.ebuhanife.net//

 

 


About the Author

Ha Mim


Nove obavijesti