“Muslimanska šutnja nad uništenjem Mekke i Medine je pogubna i licemjerna”

0
Posted April 12, 2013 by Ha Mim in

Dr. Alawi dugi niz godina obavještava javnost o vandalskom činu vehabija Saudijaca koji satiru sve što ima vezu sa Allahovim Poslanikom a.s. Još 2005 godine u izvještaju Independenta o destrukcije Mekke od strane fanatika vehabija Saudijaca dr. Alawi je izjavio: 

“Korijen problema je vahabizam,” kaže dr. Alawi. “Oni imaju veliki kompleks o idolopoklonstvu i svemu što se odnosi na Poslanika a.s.”

Dr. Alawi je potomak ugledne trgovačke obitelji u Džedi i vodeća figura u Hijaz-otkrivanju u kraljevstvu koji uključuje svete gradove od planine graniče Jemen na jugu do sjeverne obale Crvenog mora i granici s Jordanom. On je osnovao centar za istraživanje Haj prije dva desetljeća kako bi očuvao bogatu historiju Mekke i Medine. Ipak, taj njegov trud je u velikoj mjeri bio osuđen.

Vladajuća kuća Sauda je dužna da vehabističku ideologiju širi jer je potpisala sporazum sa Mohamed ibn Abdul-Wahabom u 1744 g. Kombinacija Saud klana i Vehhaba postala je temelj moderne države. Kuća Saud dobila svoje bogatstvo i moć, a tvrdokorni banditi vehabije dobijaju državnu potporu koja će im omogućiti u desetljećima koje dolaze promovisati svoju bolesnu vehabističku ideologiju širom svijeta.

Ovi vjerski fanatici porušenu historijsku baštinu pretvaraju u nebodere..

Kaže dr. Alawi : “Projekti koji dolaze će završiti sa uništenjem historijskih tragova, arhitektonski i okoliša”.

“Kuća u kojoj Poslanik a.s. primao objavu od Allaha je otišla i niko ne brine,” kaže dr. Alawi.
“Ne želim nevolje. Samo želim da se to zaustavi.”

Nažalost, danas vidimo istinitost tih riječi i jedino što je ostalo da unište jeste Poslanikova a.s. dzamija.  Revda El Mutahara (Dženetska bašča) koju je nazvao Poslanik a.s. i prenosi se u vjerodostojnom hadisu: “Prostor između moje kuće i mog mimbera je jedna od dženetskih bašči“ i mezari od Poslanikovih a.s. časnih ashaba hazreti Ebu Bekra r.a. i hazreti Omera r.a. Također, i za Ghamama džamiju slijedi isto.

Novi projekat vehabija Saudijaca u zatiranju i uništenju svetih mjesta, opisno izgleda ovako: ‘tačka koja označava Poslanikov a.s. mezar pokriven poznatom zelenom kupolom i čini središnji dio sadašnje džamije. Po novim planovima, to će postati istočno krilo zgrade osam puta veći od trenutne veličine s novim mimberom. Tu su i planovi za rušenje Poslanikovog a.s. mimbera u središtu džamije.Područje čini dio Rijad al-dženetu (Rajski vrt).

“Njihov izgovor je da žele napraviti više prostora i stvoriti 20 prostorija u džamiji koji će na kraju moći primiti 1.600.000,” kaže dr. Alawi. “To nema smisla. Ono što stvarno želite je da se premjestiti pažnja i udalji od mjesta gdje je pokopan Poslanik a.s. “

Pamflet objavljen u 2007 od strane Ministarstva islamskih poslova – i potvrđen od strane Velikog muftije Saudijske Arabije, Abdulaziz al Sheikh – pozvao je da se zelena kupola Poslanika a.s. sruši i da prostor mezara časnih ashaba Ebu Bakra r.a. i Omer r.a. izravnja sa zemljom. Šejh Ibn al-Uthaymeen, jedan od poznatijih vahabijskih propagatora dvadesetog stoljeća, napravio je slične zahtjeve.

“Muslimanska šutnja nad uništenjem Mekke i Medine je pogubna i licemjerna,” kaže dr. Alawi. “Nedavni ruzni film o Poslaniku Muhammedu a.s. izazvalo proteste diljem svijeta … A ipak, rusenje Poslanikovog rodnog mjesta, gdje je molio i osnovao Islam, je dopušteno i dalje bez kritike.”

Pa ovo nema nikakvog smisla pogledajte i sami. Meka i Medina u brojkama:

12m – broj ljudi koji posjećuju Meku i Medinu svake godine

3.4m – broj muslimana koji se očekuju da obave hadž (hodočašće) u ovoj godini

60.000 – trenutni kapacitet od Poslanikove a.s. dzamije (Masjid-Nabawi)

1.600.000 – predviđa kapacitet džamije nakon ekspanzije

 

Izvori: /muslimvillage.com/ The Independent/

 


About the Author

Ha Mim


Nove obavijesti