Napad i skrnavljenje mezara Poslanika Jusufa a.s.

0
Posted August 29, 2012 by ehli bejt in

N

evjerovatno čemu smo svjedoci, zar pored toga što su ubijali svoje Poslanike sad žele uništiti i spomen na njih. Rušeći i devastirajući sve što podsjeća na Poslanike i njihove porodice. Tako danas imamo vidljivo devastiranje svega od našeg Poslanika as (kuća u kojoj je rođen, kuća hz. Fatime, mezarje, ashabi, porodica Poslanikova as.) i rušenje da bi zameo se trag. Uzaludno je to što pokušavaju. Sramotno djelo i bolno za sve prave vjernike.

T

ako je i nedavno 2010 g. zabilježeno u novinama kako su Cionistički doseljenici su uz podršku okupatorske vojske napale su mezar Jusufa a.s. u gradu Nablosu, na  sjeveru Zapadne obale i oskrnavili ga.Izvještaji govore da su u ranim jutarnjim satima izveli napad na ovo sveto mjesto. Cionistički doseljenici pod izgovorom da su poslanici i istaknuti vjerski poglavari Jevreji zakopani u palestinskom području namjeravaju mezar Jusufa a.s., džamiju Belal ibn Rebah u mjestu Havre u Beit Lehmu i Ibrahimov harem u Al Halilu na Zapadnoj obali preuzeti pod svoju kontrolu.

“A ima li nepravednijeg od onoga koji o Allahu laži iznosi dok se na predanost Allahu poziva? – A Allah neće ukazati na pravi put narodu nasilničkom.  Oni žele utrnuti Allahovo svjetlo ustima svojim, a Allah upotpunjuje svjetlo Svoje, makar (to) mrzili nevjernici.On je Onaj Koji je poslao Svog Poslanika s Uputom i Vjerom istine da bi je uzdigao iznad svih vjera, makar (to) mrzili mnogobošci.”

 (As-Saff 7-9)


About the Author

ehli bejt


Nove obavijesti