"Mi smo te poslali kao milost svim svjetovima"

 


Zemzem voda

Comments Off on Zemzem voda
Posted September 25, 2012 by in Nauka

Zemzem voda koja izvire u Saudijskoj Arabiji, je posebna i blagoslovljena. Potekla je pod nogama  Ismaila a.s. dok je njegova majka tražila vodu u pustinji  kojom bi napojila svoga sina. Kada je iz daleka ugledala da voda izvire ispod nogu njenog sina ponavljala je riječi “teci, teci” što na arapskom jeziku glasi “zem zem”.

Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, je izrekao brojne hadise koji govore o vrijednosti vode zemzem.

Tako Ibn Abbas, r.a, prenosi da je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao:

“Najbolja voda na licu Zemlje je zemzem. U njoj se krije hrana za gladne i lijek za bolesne

                   (Teberani i Ibn Hibban).

 

Od Aiše r.a, se prenosi da je koristila vodu zemzem i da ju je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, koristio kao lijek za piće. Polijevao je je bolesnike njome i napajao ih.

                                                             (Tirmizi)

Džabir r.a, prenosi da je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: 
“Voda zemzem služi za ono što se namijeni.”

                                         (Ahmed i Ibn Madze).

Ibn Qajjim, Allah mu se smilovao, u knjizi Zadu-l-Me’ad, kaže:
“Nevjerovatne stvari sam doživio ja i drugi u lječenju zemzemom. Ovom vodom sam se izliječio od nekoliko bolesti. Ozdravio sam Allahovom voljom. Vidio sam ljude koji su skoro pola mjeseca živjeli samo od zemzema, ne osjetivši glad.

Hemijski elementi koji se nalaze u zemzem-vodi mogu se po­dijeliti pozitivne jone, poput onih natrijuma  kalcijuma (200 mg/l), kalijuma (20  mg/l) i magnezijuma (50 mg/l), te nega­tivne jone, kao što su sumpor (372 mg/l), bikarbonati (3 66 mg/l), nitrati (273 mg/l), fosfati (0,25  mg/l)  i amonijak (6mg /l).

Svaki od ovih sastojaka igra važnu ulogu u vitalnim funkci­jama ćelija ljudskoga tijela. Poznata je činjenica da postoji direk­tna povezanost između neravnoteže minerala u ljudskom tijelu i brojnih bolesti. Mineralne pitke i nepitke vode se stoljećima koriste u liječenju mnogih bolesti kao što je reumatizam, da bi aktivirale cirkulaciju krvi, i koriste se da bi zamijenile neke ele­mente koji mogu nedostajati tijelu. Mineralne pitke vode koriste se u liječenju mnogih bolesti kao što su gastritis, probavne smet­nje, bolesti srca i druge. S druge strane, mineralne nepitke vode su korisne u liječenju drugih bolesti kao što su reumatizam, ar­tritis i kožna oboljenja.

Uz  to, dokazano je da u zemzem-vodi i u stijenama koje je okružuju nema nikakvih mikroba. Čak su i oni mikrobi koji su prisutni u svim vrstama zemljišta u zemzemu odsutni.

Japanski naučnik potvrdio je da se  zemzem-voda odlikuje posebnim svojstvima i karakteristikama kojih nema kod drugih običnih voda. Ovu tvrdnju dokazao je svojim istraživanjima koja je sproveo na  zemzem-vodi  tzv. nano-tehnologijom, što nije moglo promijeniti niti jednu specifičnost, osobinu ili svojstvo zemzem-vode, te je dodao da se miješanjem jedne kapi zemzem-vode sa 1000 kapi obične vode dobija mješavina koja poprima sve osobine i karakteristike  zemzem-vode.Japanski istraživač i naučnik dr. Mesaru Imuti, direktor i predsjednik Instituta za naučna istraživanja ”Hadu” u Tokiju, koji je posjetio Saudijsku Arabiju i održao predavanje na fakultetu ”Darul-hikme” za djevojke u Džidi, na skupu gdje je bilo prisutno više od 500 naučnika i istraživača, također je potvrdio kako je izveo nekoliko eksperimenata na zemzem-vodi (koju je dobio od nekog Arapa), te je rekao:

‘Zemzem je doista jedinstvena i posebna voda, razlikuje se od ostalih voda po svom sastavu i kristalnim sastojcima (kristalima) koje sadrži, i svi pokusi koji su izvedeni na zemzem-vodi nisu izmijenili njene osobine i svojstva, što ukazuje da zemzem-voda nije obična voda kao ostale”.

Ovaj istaknuti japanski naučnik, osnivač  teorije ”kristalizacije atoma vode”, teorije koja je donijela i otvorila nova vrata  istraživanjima u naukama o vodi, potvrdio je da izgovaranje ‘bismille’ ima čudan utjecaj na zemzem-vodu i daje  joj posebno savršeno lijepe  kristalne oblike.

Također, dr. Mesaru Imuti istakao je da je prilikom izvođenja eksperimenta na  zemzem-vodi puštao kasetu s učenjem Kur’ana u blizini zemzem-vode što je utjecalo na zemzem-vodu te  je dolazilo do stvaranja posebnih kristalnih oblika u zemzem-vodi, koji su bili izuzetno čisti i blistavi, i dodao je da mu je to bila jedna od najčudnijih stvari koje su se pojavile prilikom ovog eksperimenta.

Također je rekao da zemzem-voda ima mogućnost ”pamćenja”, odnosno pohranjivanja podataka u sebi, tako recimo ako bi se učila neka sura kod zemzem-vode, kasnije bi se tehnologijom moglo otkriti o kojoj se suri radi, stoga što se stvaraju posebni talasi u zemzem-vodi prilikom učenja Kur’ana, dakako nevidljivi golim okom.

Takođe i njemački naučnik dr. Knut Pfieiffer u TV emisiji otkriva čudesne moći Zemzem vode i njen uticaj na one koji je piju.


 

 http://www.youtube.com/watch?v=ta-yP7Ysf2Q


About the Author



Nove obavijesti