"Mi smo te poslali kao milost svim svjetovima"

 


Vehabije uništavaju islamske baštine

Comments Off on Vehabije uništavaju islamske baštine
Posted April 4, 2013 by in Aktuelno

 

Ovaj video pokazuje što se događa u današnje vrijeme u  Mekki i Medini.

Vehabije su mijenjali natpis na zlatnoj ogradi Rewde Šerifa našeg voljenog Poslanika  Muhameda s.a.w.s..

Kada su Turci obnavljali  mesdžid  Allahovog Poslanika napisali su na zlatnoj ogradi Revde Šerif  „Ya Allah, Ya Muhammed“, zajedno jedno sa drugim, kao što je to običaj u našim džamijama i džamijama širom svijeta.

Međutim, Vehabistička banda tvrde da je širk da pored imena „Ya Allah“ stoji ime „Ya Muhamed“  pa dodali  tačku ispod harfa „HA“ u imenu  „Muhammeda“ , tako da sada izgleda kao harf  DžIM.

Oni su isjekli drugi harf „MIM“ iz imena  „Muhammeda“ te  dodali  dvije spojene tačke i dali tom harfu izgled harfa „Ya“ mjenjajući pri tome prvobitni natpis „ Ya Muhammed“ u  „Ya Medžid“.
Vehabistička banda želi uništiti sve što je vezano za Poslanika s.a.w.s. i njegov Ehli Bejt.

Potvda o današnjem stanju u svetom gradu Mekki je  sljedeća slika:

1. Ka’ba
2. Kraljeva kuća
3. Lokacija Poslanikove s.a.w.s. kuće
4. Kuća u kojoj je rođen Poslanik s.a.w.s.
5. Javni WC
6. Nova zgrada od grupacije Bin LadenKao što možete da vidite postavili su javni wc na mjestu Poslanikove kuće, u kojoj je rodjena Hz. Fatima r.a.
Photo: 1. Ka'ba 2. Kraljeva kuća 3. Lokacija Poslanikove s.a.w.s. kuće 4. Kuća u kojoj je rođen Poslanik s.a.w.s. 5. Javni WC 6. Nova zgrada od grupacije Bin Laden Kao što možete da vidite postavili su javni wc na mjestu Poslanikove kuće, u kojoj je rodjena Hz. Fatima r.a.

O važnosti Poslanika s.a.w.s. i Ehli Bejta znamo svi, brojni hadisi nam govore o tom pa i ovaj  hadis:

 

Hakim je zabilježio ovaj hadis:

لما اقترف آدم الخطيئة قال يا رب أسألك بحق محمد لما غفرت لي فقال الله يا آدم وكيف عرفت محمدا ولم أخلقه

قال يا رب لأنك لما خلقتني بيدكونفخت في من روحك رفعت رأسي فرأيت على قوائم العرش مكتوبا لا إله إلا الله محمد رسول الله

فعلمت أنك لم تضف إلى اسمك إلا أحب الخلقإليك فقال الله صدقت يا آدم إنه لأحب الخلق إلي ادعني بحقه فقد غفرت لك ولولا محمد ما خلقتك

«Nakon što je Adem učinio grijeh molio je: ‹Gospodaru, tražim Ti pravom Muhammedovim, samo mi oprosti.› Upitao ga je: ‹Ademe, kako ti znaš za Muhammeda, a nisam ga stvorio (lem ahlukhu).› Odgovorio je: ‹Gospodaru, kada si me stvorio Rukom Tvojom i udahnu u mene od/iz Duha Tvog podigao sam glavu i vidio na stupovima Arša napisano LA ILAHE ILLALLAH MUHAMMEDUN RESULULLAH, znao sam da si Svome imenu dodao ime najmilijeg Ti stvorenja.› Rekao mu je: ‹Istinu si rekao, Ademe. Uistinu, on Mi je najmilije stvorenje i kada si Mi zatražio njegovim pravom, Ja sam ti oprostio i da nije Muhammeda ne bih te ni stvorio (ولولا محمد ما خلقتك).»

 

 

(Muhammed ibn Abdullah el-Hakim en-Nejsaburi, El-Mustedreku ales-sahihajn, Darul-kutubil-ilmije, Bejrut, 1990., 2/672., hadis br. 4228)


About the Author



Nove obavijesti