Želio je da vidi Poslanika a.s. u snovima

0
Posted January 21, 2013 by Ha Mim in

 

Jednom jedan čovjek otišao do svog učitelja žaleći mu se da voli Božijeg Poslanika, ali da ga ne može vidjeti u svojim snovima. Učitelj mu je rekao: Tvoja ljubav prema Poslaniku nije iskrena, pa ga zato ne možeš sanjati! 

Čovjek je i dalje tvrdio da voli Poslanika više od svega na svijetu, i u tome je ustrajao. Nakon tolikog čovjekovog insisitiranja, učitelj ga je pozvao da kod njega večera i prenoći. Čovjek je prihvatio poziv. A onda je učitelj najmerno naredio da se doda velika količina soli i bibera u hranu koja se bude služila, i da se gostu ne da nimalo vode, dok je čovjeka bilo stid da traži vode nakon slane i začinjene hrane.

Nakon večere, učitelj i čovjek su otišli na spavanje. U zoru je učitelj probudio čovjeka da klanja sabah i pitao ga: Reci mi šta si noćas sanjao? Čovjek je rekao: Sanjao sam rijeke koje obiluju slatkom svježom vodom i jake kiše. A učitelj je rekao: Tvoja žeđ je bila stvarna pa si zato vidio vodu u svojim snovima. Da je tvoja ljubav prema Poslaniku, s.a.w.s, bila isto tako stvarna, ti bi i njega vidio u svojim snovima!

 


About the Author

Ha Mim


Nove obavijesti