Razotkrivanje vehabističkih spletki u vezi Poslanika a.s i Njegove a.s. uloge u masakru u Benu Kurejzi

0
Posted April 15, 2013 by ehli bejt in

Čitajte o pohodu na Benu Kurejza u knjizi “Zapečaćeni dzennetski napitak”, koju je vehabističko saudisko krilo štampalo na bosanskom jeziku, i besplatno su dijelili, diljem Bosne, sigurno ćete zapaziti dvije stvari:

  • Prva stvar: oslikavanje Poslanika a.s. kao ratnog zločinca i serijskog ubojice ,koji je ubio 700 židova nako što su se predali Njemu a.s., i među njima se navodi da je bio veliki broj maloljetnika (mladića nedoraslih za borbu i nošenje oružja) i koji uopšte nisu učestvovali u izdaji niti u bici “pravo etničko čišćenje”
  • Druga stvar: primjetit ćete da su ignorirali predaju koju su prenosili Buharija i Muslim, pošto predaja, jednostavno, nije u njihovu korist jer govori da je Poslanik a.s. ubio samo ratnike (znači samo one koji su se borili protiv Njega a.s. i koji su planirali izdaju i to nakon suđenja), također, ova predaja ne spominje nikakvu brojku.

U budućnosti, ako Allah da, pričat ćemo detaljno o ovom događaju i vidjet ćete zašto su vehabije kao Ibn Tejmija, Ibn Kajjim i Ibn Abdulvehhab ignorirali predaju od Buharije i Muslima i prihvatili predaju od Ibn Ishaka ,za kog je govorio Imam Malik koji je živio u njegovoj blizini u Medini da je Dedzal od mnogih dedzala (prevaranat i lažljivac), i tako je o njemu govorila i ugledna ulema i upozoravala da on prenosi od Židova.

P.S.
– Vezano za ovaj događaj i tajne pojedinosti vezane za njega ja sam već pripremio istraživanje na arapskom jeziku koristeći u istraživanju ovog događaja više izvora i knjiga, pa insAllah u najbližoj budućnosti ću ga postirati za vas čim završim sa prevodom na bosanski jezik.

– Za sve one koji su i dalje u uvjerenju da je greška iznositi istinu o vehabističkoj ideologiji i vehabijama samima, jer tako rušimo jedinstvo, pa dragi moji samo vi sjedite po strani nemojte niti učestvovati u otkrivanju istine ni sa komentarima, posmatrajte kako se ruši ugled našeg Miljenika a.s., i kako se pretvara Bosna u novi Afganistan.

Zaista su ljudi jadni, ako neko dira njih ili ono što je lično njihovo, onda se bune i dižu glas, međutim, kada se dira Allahov Poslanik a.s., onda nikakvog znaka života ne daju.

– Naš Poslanik a.s. je bio milost svim svijetovima, ne, kako tvrde Vehabije da je bio ratni zločinac i vandal.

Neznalice će govoriti, pisac je dobio nagradu za najbolju knjigu sire, ali neće reći da su Vehabije sastavljale komisiju, i govorit će da u većini knjiga sire nailazimo na istu predaju, ali neće reći da su većina autora knjiga sire uzimali predaju od lašca Ibn Ishaka. I druge predaje od Ibn Sada i Wakidija, također su slabe.

 

By Quranic


About the Author

ehli bejt


Nove obavijesti