"Mi smo te poslali kao milost svim svjetovima"

 


Palestina – Poruka Ummetu

Comments Off on Palestina – Poruka Ummetu
Posted August 14, 2012 by Ha Mim in Aktuelno

Kaže Allah dž.š : ”Mi smo tebe poslali kao milost svim svjetovima”
Kaže Poslanik a.s: ”Allah dž.š je uveo jednu ženu u Džehennem zbog mačke, koju je zatvorila, niti joj je dala šta da jede, niti ju je pustila da traži sebi hranu”

 Također kaže Poslanik a.s: ”Allah dž.š je uveo drugu ženu u Džennet zbog psa, kojeg je napojila.” I takvi smo mi Poslanikovi a.s sljedbenici i učenici, milost osjećamo prema svim svjetovima i ne samo prema muslimanima .

Upravo zbog toga nikada muslimani nisu bili optuženi za genocid . Na osnovu navedenih hadisa mi vidimo izraelske Cioniste kao primjer žene iz prvog hadisa. S tom razlikom da je ona zatvorila mačku (stvorenje životinjske vrste), a Cionisti tako tretiraju najčasnije Allahovo stvorenje – Čovjeka. Ali srce normalnog čovjeka bez obzira kojoj vjeri pripada ne prihvata takvo stanje, niti židova, niti kršćana, niti budistu. Kroz povijest vidimo da je Jerusalem u jednom periodu bio bizantijski, sa većinskim bizantijskim stanovništvom. Zatim pada u ruke krstaša, u vrijeme krstaških ratova.

Zauzimanjem Jerusalema krstaši masakriraju tamošnje stanovništvo-većinsko muslimansko. Preko sto godina nakon ovog genocida živjeli su Krstaši u Jerusalemu, ali Allahovi iskreni robovi nisu nikada bili pokolebani, niti su padali u depresiju i gubili nadu u povratak Jerusalema u ruke nosilaca bajraka milosti i tolerancije. Njihovo povjerenje u Allahovo obećanje da će Jerusalem biti opet njihov je ostvaren pojavom Salahuddina.

Pod vodstvom Salahuddina Jerusalem je osvojen bez genocida bilo kojeg oblika. Nisu rušene Allahove bogomolje bilo koje vjere niti je ubijano civilno stanovništvo. Tako su živjeli stanovnici Jerusalema u miru i slozi i međusobnom poštivanju, sve do dolaska Cionista koji počinju genocid nad muslimanima, od prvoga dana . Takvo stanje je išlo do te granice da su muslimani danas skoncentrisani na maloj teritoriji Gaze i Zapadne obale . Cionisti su učinili da su uslovi za njihov život ispod svake granice humanosti ( bez čiste vode, hrane, struje, medicinske pomoći i goriva). Pored svega muslimani ovog područja su živa meta Cionističkih granatiranja iz svih vrsta naoružanja. I, sada, cionistički plan ulazi u zadnju fazu, čiji je cilj etnički očistiti Palestinu od muslimana.

Ali bez obzira na sve što Cionisti čine, muslimani ne smiju gubiti nadu u Allahovu milost. Ummet je bio u težim situacijama kad su Bagdad (gl.grad Hilafeta) i Damask pali u ruke Tatara, koji su uništili sve što je islamsko. U tim napadima rijeka Eufrat je tekla obojena u crveno od muslimanske krvi. I nakon svega toga, Allah dž.š je ponovo vratio nosioce Njegove milosti da žive na tim područjima. Neka znate o Muridi Božjeg Poslanika a.s, da ovaj Ummet nije rodio samo jednog kao što je bio Salahuddin, nego stalno rađa mnogo Salahuddina i druge poput Salahuddina kao : Nuruddin Zenki, Kutuz, Sultan Selim, Sultan Mehmet Fatih , Gazi Husrev-beg i još mnogo drugih .

Molim Allaha da nam ova palestinska situacija bude razlogom sjedinjenja naših srca i jedna karika u procesu buđenja ummeta milosti i tolerancije. A milost i tolerancija su ono što najviše nedostaje današnjem čovjeku.


About the Author

Ha Mim


Nove obavijesti