Vibracije i frekvencije

0
Posted October 27, 2012 by Ha Mim in

Istraživanja naučnika koji su razmatrali šta to pokreće i utiče na razumjevanje svega oko nas i nas samih, ustanovljeno je da su to vibracije i frekvencije. Pa je rečeno svaka naša misao ima određenu frekvenciju..svaka riječ..pokret..sve..

Krenut ćemo od interesantne teorije koju zastupa Louise Hay, koja je otkrila da svaka misao naša posjeduje određenu frekvenciju koja utiče na naše zdravstveno stanje. Čovjek nije samo tjelesno, nego i duhovno biće. Izliječenje tijela i tjelesnih tegoba nikada ne može biti u potpunosti uspješno ako se ne pozabavimo i izliječenjem  duhovne razine, odnosno, naših misli i emocija.Ono o čemu najčešće ne vodimo računa, je činjenica da će problemi nagomilani na emotivnoj i mentalnoj razini prije ili poslije uzrokovati probleme na fizičkoj razini. Zašto je tako? Zato što svaka misao posjeduje određenu vibraciju, i frekvenciju. Ako je ta vibracija negativna, logičnim slijedom izazvat će negativne posljedice. Dakako, moguć je i suprotan efekt – pozitivnim mislima i načinom razmišljanja, možemo promijeniti naše zdravstveno stanje na bolje. Louise Hay, osnivačica pokreta samopomoći i začetnica ideje da pozitivnim stavom možemo promijeniti svoju stvarnost, već odavno je uočila važnost načina na koji razmišljamo. Ističe izuzetnu važnost da  naučimo razmišljati u pozitivnom obliku.

S gledišta kvantne fizike, sve što postoji u svemiru samo je energija različitog stepena gustoće. U skladu s tim, i svaka naša misao nije ništa drugo nego određeni energetski oblik, a energija je – kao što nas fizika uči – prisutna posvuda, neuništiva i  prelazi iz oblika u oblik.
Upravo zbog toga izuzetno je važno shvatiti moć koju posjeduju naše misli i način na koji one kreiraju našu realnost.

Sve u Svemiru vibrira pa tako i naše tijelo, odnosno svaka njegova stanica vibrira svojom frekvencijom. Dokazano je kako svaki organ ima svoju prirodnu frekvenciju na kojoj vibrira, ali zbog nerazriješenih trauma, stresa i ostalih negativnih utjecaja modernog života, stanice organa počinju vibrirati na nižim frekvencijama, što uzrokuje zastoj u protoku energije što se manifestira kao bolest, napetost, depresija, strah i slično.

Ruski biofizičar i molekularni biolog, Pjotr Garjajev, i njegovi kolege, istraživali su i vibracijsko ponašanje DNK.Otkrili su, ukratko, sljedeće: „Živi kromosomi funkcioniraju poput solitoničko-holografičkih računala, koja koriste urođeno lasersko zračenje DNK“. (Solitoni su poseban tip svjetlosnog vala koji ne mijenja svoj oblik dok putuje.) To znači da su Rusi uspjeli, na primjer, modulirati određene frekvencijske uzorke na laserskoj zraci i iskoristiti je da utječe na frekvenciju DNK i tako na samu genetičku informaciju. (Taj proces je ono što obično nazivamo „evolucijom“.) Kako su osnovne strukture baznih parova DNK, i one jezika, iste strukture, nema potrebe za dekodiranjem DNK. Čovjek se jednostavno posluži riječima i rečenicama ljudskog jezika! I to je, također, već eksperimentalno dokazano! (Tu je pojavu uhvatio Masaru Emoto na svojim slikama vodenih kristala kad je istraživao vezu između djelovanja riječi i frekvencija.)

Živa tvar DNK uvijek će reagirati na laserske zrake koje su modulirane jezikom pa čak i na radijske valove ako se pritom koriste odgovarajuće frekvencije. Time se konačno i znanstveno objašnjava zašto afirmacije, autogeni trening, hipnoza i slično imaju tako snažni učinak na ljude i njihova tijela.

Ezoterijski i duhovni učitelji znaju već stoljećima da se naše tijelo može programirati jezikom, riječima i mislima. A to je danas znanstveno dokazano i objašnjeno. Naravno, frekvencija mora biti ispravna i zbog toga svatko ne može djelovati uspješno ili jednako učinkovito. Pojedinac mora raditi na unutarnjim procesima i svojoj zrelosti kako bi uspostavio svjesnu komunikaciju s DNK (svijest može nanovo napisati program). Ruski istraživači rade na metodi koja je neovisna o tim faktorima a uvijek će biti učinkovita, pod uvjetom da osoba koristi odgovarajuće frekvencije. No što čovjek ima više razvijenu svijest, manje je potrebe da se služi pomoćnim sredstvima! Osoba i sama može postići rezultate, a znanost će se konačno morati prestati posprdno smijati na takve ideje i potvrdit će i objasniti rezultate. Suvremeni čovjek poznaje tu pojavu samo na tananijoj razini, kao „intuiciju“ (znanje). Ali i mi, također, možemo potpuno ovladati procesom. Jedan primjer iz prirode: kad se mravlju maticu /kraljicu mrava/ prostorno odvoji od njezine kolonije, gradnja kolonije se i dalje mahnito nastavlja i prema planu. Ako se maticu ubije, međutim, sva gradnja u koloniji prestaje. Nijedan mrav ne zna što dalje treba raditi. Očito je da matica šalje „građevinske nacrte“ putem grupne svijesti članovima svoje kolonije čak i kad je daleko od nje. Može biti daleko koliko god želi i odašiljati informacije jer je samo važno da je živa.

Kod čovjeka se „hiperkomunikacija“ (komunikacija na razinama izvan pet osjetila) najčešće sreće kad se netko iznenada probije do informacija koje su izvan njegove baze podataka ( naučenog znanja). Takva „hiperkomunikacija“ se tada doživljava kao nadahnuće ili intuicija (znanje). Talijanski skladatelj, Giuseppe Tartini sanjao je jedne noći da mu uz uzglavlje sjedi đavo i svira violinu. Sljedećeg jutra Tartini je bio u stanju zabilježiti svaku notu iz sna prema sjećanju. Nastala je sonata kojoj je dao ime „đavolja sonata“. Godinama je 42-godišnji bolničar sanjao situaciju u kojoj je na neki način mogao crpiti znanje s nekog CD-ROMa. Ta znanja koja su se mogla provjeriti bila su sa svih mogućih područja i bila bi tijekom noći prenesena njemu da ih se ujutro u potpunosti sjeti. Iz njega je tekla takva poplava informacija da se činilo da mu je netko tijekom noći u glavu ulio cijelu enciklopediju. Većina činjenica koje je tada izgovarao bile su potpuno izvan njegovog dometa znanja a odnosila su se na tehničke detalje o kojima on sam nije apsolutno ništa znao. (To je poput skidanja podataka u računalo. Računalo ne mora apsolutno ništa znati o informaciji koju bilježi.)

Japanski znanstvenik Masaru Emoto-a koji nam otkriva da zvučne vibracije mogu djelovati na kristale u vodi, mijenjajući njihovu strukturu. Serijom izvanrednih fotografija Emoto dokazuje da zvuk djeluje na same temelje materijalnog svijeta – kod takozvane „nežive“, anorganske materije na njenu kristalnu strukturu. Emoto je, naime, vodi slao najrazličitije zvučne informacije, odnosno verbalne poruke. Struktura vodenih kristala dramatično bi se mijenjala ukoliko je poruka bila povezana s nekom od manifestacija ljubavi, odnosno s nekom od manifestacija mržnje ili destruktivnosti. U prvom slučaju kristali bi imali briljantnu geometrijsku strukturu i zračili svjetlost, a u drugom bi izgledali kao prljava, zagađena močvara. Za bilo koga tko bi vodu doživio na ovakva dva načina, ne bi bilo nikakve dileme koju bi od njih želio piti. Ono što je od značaja za temu ovoga članka jest da je utjecaj na vodu izvršen određenom vrstom zvučnih vibracija – verbalnim putem, odnosno raznim vrstama glazbe. Tako je zvuk bio primarno sredstvo eksperimenta koje je Emoto izveo s vodom i objavio u svojim popularnim knjigama.

 

Voda kojoj je izgovorena riječ „ljubav“. Voda kojoj je rečeno „zlo mi je od tebe“.

 Istinska realnost nije materija, već je to vibracija/energija; to dokazuju istraživanja fizičara, posebno atomskih fizičara. Ova činjenica ima nesagledive posljedice po naš život.

Ako je sve energija, tada su i naše misli energija, a to znači: naše misli posjeduju potencijal, koji u izvanjskom svijetu može proizvesti neki učinak. Misli nisu nešto što se odvija samo u našim glavama.Ako je sve energija, tada je i čovjek energija, a to znači dvoje. Prvo je čovjek (kao što smo upravo vidjeli) sposoban razvijati se kako i koliko god želi, a drugo, čovjek je besmrtan. Energiju nije moguće uništiti. Pogledajmo što se događa, ako nekom tijelu dovodimo energiju. Vibracija (frekvencija) tog tijela povećava se, a to znači: stanje tijela se mijenja. Iz komada leda nastaje voda. Ako i dalje dovodimo energiju, voda se pretvara u paru – i ako naše oči više ništa ne vide, ipak je još uvijek sve tu, ništa nije jednostavno nestalo.

Imajte to na umu, kada se radi o vašem životu. Vi odlučujete o tome, da li ćete se svojim načinom mišljenja uživiti u tamu misterije, ili ćete se uzdići u svjetlo. Vi o tome odlučujete – i niko drugi.

 

Korištena literatura prilikom pisanja teksta i gdje možete pročitati opširnije o ovoj temi:

-ULOGA ZVUKA U PROCESIMA ISCJELJIVANJA /http://www.tomislavbudak.com/zvuk.htm

-Otla Principa;

-Ljudska DNK je biološki internet, tvrde ruski znanstvenici; Autor teksta David Icke;

-Alternativna medicina; Iscjeljenje putem vibracije i frekvencije;

-Ljekovita moć ferekvencija i vibracija

 


About the Author

Ha Mim


Nove obavijesti